Pénzügyeink

A leggazdagabb emberek hálózatok után kutatnak, és a sajátjaikat hozzák létre, a többiek pedig, állást keresnek maguknak. Sokan a világ legerőteljesebb hatástöbbszöröző eszközét, az elméjüket, arra használják, hogy szegénnyé tegye őket. Nem így kell használni ezt az erőt. Ez visszaélés vele. Ahányszor csak azt mondod: Nem engedhetem meg magamnak. Nem tudom megtenni! A befektetés kockázatos, vagy Sosem leszek gazdag. – önmagad ellen fordítod e nagy erejű hatástöbbszörözési formát.
A vesztesek nem engedik meg maguknak, hogy veszítsenek, és gyakran mindenáron kerülik a vesztést. Sok vesztes kizárólag biztos dolgokra fogad. Olyanokra, mint a munkahelyi biztonság, biztos fizetés, a garantált nyugdíj és a bankszámlája kamatai. A vesztesek azért vesztenek, a nyertesek meg azért nyernek, mert utóbbiak tudják, hogy a vesztés a nyerés része. Aki pénzért dolgozik, nehezen gazdagszik meg. Ha igazán gazdag akarsz lenni, tanulj meg eszközöket építeni, venni, vagy teremteni. Fizetésemelésért dolgozni nagyon kockázatos.
A szegényeket, a gazdagokat és a középosztályt a különféle hatástöbbszörözési formák különböztetik meg egymástól. A gazdagok azért gazdagabbak, mert másféle hatástöbbszörözőt használnak, és többet használják. A legtöbb ember a szegénységre készít tervet. Ezért állítják oly sokan, hogy: “Ha nyugdíjba megyek, kevesebb lesz a jövedelmem.” Ezzel azt mondják: “Az a tervem, hogy egész életemben keményen fogok dolgozni, azután pedig majd szegényebb leszek, amikor nyugdíjba megyek.” Ez a terv az ipari korban még megfelelt, de az információ korában már igencsak gyengének számít.